Missie en visie

Een wereld met mensen in balans, vrij van angst en blijvend in beweging. Een wereld waar mensen gezond, speels en nieuwsgierig in het leven staan.

Onze missie is om mensen die op zoek zijn naar zelfontwikkeling en -ontplooiing te trainen in yoga en bewustwording. Dit op een respectvolle, communicatieve en open manier. We combineren yoga op een unieke wijze met groei opdrachten zodat je gezonder, meer in balans en blijvend in beweging leeft.

Over Lotus Living

Een warme plek creëren waar je tot rust komt, waar je op je eigen tempo kan bewegen en je jezelf kan ontwikkelen. Zoals je in je eigen living thuis ervaart als je omringd bent door je geliefden. Een plek waar ruimte is om jezelf te zijn, om bezig te zijn met innerlijke groei en bewust in het leven te staan.

Op die manier wil ik inspireren om thuis een plekje te creëren en binnen het gezin regelmatig eens een te gekke yoga asana uit te voeren of gewoon even rustig op de bank tot jezelf te komen.

Deze plek wil ik samen met jullie laten bloeien. Ze vertrekt vanuit het hart. De rest volgt vanzelf… Het is ‘a way of life’ – living yoga, breathing yoga, enjoying yoga,…

Be like a lotus.
Let the beauty of your heart speak.

De lotus is voor mij het symbool voor je eigen plekje. Een plekje dat zich elke keer opnieuw ontvouwt en opent wanneer je je geborgen en toch sterk, in evenwicht en helemaal open voelt. Het is een bloem dat diep onder water groeit, in de modder, en met haar sterke wortels zich elk jaar een weg naar boven stuwt om zich aan het wateroppervlak te ontvouwen tot een prachtige lotusbloem.

Een heerlijke metafoor voor wat het leven brengt: je wortels groeien sterk en stevig in de grond, met aandacht voor de basisvoorwaarden zoals eten, slapen en beweging. Zo blijven de wortels sterk en kunnen ze de energie vinden om elk jaar opnieuw zich een weg naar boven te banen, helemaal naar het wateroppervlak.

Als mens groeien we ook elk jaar, meedeinend met de seizoenen, zoekend naar persoonlijke ontwikkeling, aandacht voor jezelf en je omgeving. Elke stap die je neemt laat je groeien. Elke keuze die je maakt heeft zijn kleur, zijn vorm, zijn geur… Net die elementen maken dat de lotus elk jaar opnieuw op zijn unieke, ietwat eigenwijze manier gaat bloeien.

Het is ‘tot je recht komen’. Zijn wie je wil zijn. Bewust leven en het leven mee creëren zoals jij het wil.

Samen met het lemniscaat, het symbool voor oneindig, vormen ze voor mij een betekenisvolle manier om in het leven te staan.

Je blijft oneindig groeien. Je blijft je oneindig ontwikkelen. Soms zelfs zonder dat je het doorhebt…

Je bent die oneindig prachtige en open lotusbloem die zijn plaats inneemt in deze wondere wereld…

Over coaching

Vanuit mijn opleiding tot creatief coach ontdekte ik dat mensen stimuleren en enthousiasmeren een natuurlijke drijfveer zijn. Ik doe dat graag op een speelse en creatieve manier, waarbij ik de mensen stimuleer tot het vormgeven – zowel waarnemend, handelend als innerlijk – van hun eigen wereld én aan hun beleving en invulling ervan.

Door gebruik te maken van het creatieve proces beschreven door Igor Byttebier, het creativiteitsmodel VAKOG en de logische niveau’s in de piramide van Robert Dilts breng ik beweging op gang. Steeds in een omgeving van veilige onveiligheid.

Een aantal technieken en methodieken worden tijdens het traject gebruikt: de techniek van het omdenken, de 7 D’s van succes (denken-dromen-doelen-durven-doen-doorzetten-delen), het TOTE-model (test-operation-test-exit), het 6V-model (verhelderen-verdiepen-verbinden-verwerven-veranderen-verankeren), methode ‘the work’ van Katie Byron, visualisatie- en verbeeldingstechnieken,…

De opdrachten zijn creërend en gericht op het doen. Dit kan vanuit beweging, maar ook taal, beeldend vormgeven en andere creatieve werkvormen.

Benieuwd wie er deel uitmaakt van ons team?

Nele Temmerman

Angelique De Paepe